27 شهریور 1393 - 16:0 شناسه خبر: 534 نسخه چاپی

چالش جدید صنایع غذایی و وزارت بهداشت/تکذیب استفاده از خمیر مرغ در فرآورده‌های گوشتی

چالش جدید صنایع غذایی و وزارت بهداشت/تکذیب استفاده از خمیر مرغ در فرآورده‌های گوشتی
مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی در روزهای اخیر اعلام کرد سازمان غذا و دارو در بخشنامه ای استفاده از خمیر مرغ در محصولات فرآورده ای گوشتی را م ...

مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی در روزهای اخیر اعلام کرد سازمان غذا و دارو در بخشنامه ای استفاده از خمیر مرغ در محصولات فرآورده ای گوشتی را ممنوع اعلام کرده است ، اگرچه رییس اتحادیه تولید کنندگان فرآورده های گوشتی استفاده از چربی های مرغ در تولید را تکذیب می کند اما این پرسش مطرح است که اظهارات اخیرمی تواند همانند موضوع پالم جنجال به دنبال داشته و بر فروش یا صادرات محصولات فرآورده های گوشتی تاثیرگذار باشد .

به گزارش پایگاه خبری كانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، دكتر هدایت حسینی، مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو در بخشنامه ای استفاده از خمیر مرغ را در محصولات فرآورده های گوشتی برای بازار داخل ممنوع اعلام کرد اما در صورت هماهنگی با مسوولان کارخانجات مجاز به استفاده از خمیر مرغ برای محصولات صادراتی هستند.

در همین راستا رییس سازمان غذا و دارو نیز از ممنوع شدن ورود خمیرمرغ به چرخه تولید سوسیس و کالباس خبر داد و گفت: این موضوع از نیمه دوم امسال اجرایی می شود.

رسول دیناروند با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت تامین سلامت فرآورده های پروتئینی بویژه سوسیس و کالباس، گفت: در سوسیس و کالباس قدم اول حذف خمیر مرغ در تهیه این محصولات است. بخشنامه مربوطه ابلاغ شده و در شش ماه دوم امسال عملیاتی می شود.

وی گفت: حذف خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس قدم بسیار بزرگی است چراکه از سلامت خمیر مرغ اطمینان نداریم. بنابراین ورود آن به چرخه تولید سوسیس و کالباس ممنوع شد.

اما حمید سمنانی رییس اتحادیه تولید کنندگان فرآورده های گوشتی استفاده از چربی های مرغی را که از فروشگاهها جمع آوری می شود در صنعت فرآورده های گوشتی تکذیب کرد و افزود: به طور حتم از این چربی ها استفاده می شود اما محل استفاده آن در صنعت فرآورد های گوشتی نیست اما از پودر آن به عنوان خوراک دام استفاده می شود.

وی اظهار کرد: محصولات گوشتی و آنچه را که در کارخانجات تولید می شود را تایید می کنیم و در تمامی کارخانجات ناظر بهداشتی وجود دارد.

وی ادامه داد: کارخانجات باید روزانه بر تولید محصولات نظارت داشته و نمونه تولید را برای دستگاههای ذی ربط نگه دارند.

رییس اتحادیه تولید کنندگان فرآورده های گوشتی اظهار کرد: از نظر ما عدم سلامت محصولات گوشتی و فرآورده های آن مورد تایید نیست و اگر چه ممکن است همانند هر صنفی برخی ازواحدهای کالای با کیفیت مطلوب تولید نکنند اما با اطمینان اعلام می کنیم که محصولات و فرآورده های گوشتی از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند.

سمنانی تصریح کرد: انتقاداتی که به صنعت فرآورده های گوشتی مطرح است ممکن است به هر صنعت دیگری نیز وارد باشد.

رییس اتحادیه تولید کنندگان فرآورده های گوشتی استفاده از چربی های مرغی را که از فروشگاهها جمع آوری می شود در صنعت فرآورده های گوشتی تکذیب کرد و افزود: به طور حتم از این چربی ها استفاده می شود اما محل استفاده آن در صنعت فرآورد های گوشتی نیست اما از پودر آن به عنوان خوراک دام استفاده می شود.

حال جای این پرسش وجود دارد که آیا صنعت فرآورده های گوشتی و استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های گوشتی چالش جدید صنایع غذایی و وزارت بهداشت خواهد بود و طرح این اظهارات می توانند موجب ایجاد مشکل برای واحدهای تولید کننده فرآورده های گوشتی شده و میزان تولید و صادرات آنها را کاهش دهد.

براساس این گزارش در متن دستورالعمل آمده است : احتراما پیرو دستورالعمل شماره43949/657/د مورخ 25/12/89 و با عنایت به ممنوعیت استفاده از گوشت جداسازی شده به روش مکانیکی (MDM) در فرآورده های گوشتی مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 2303 به اطلاع می رساند براساس رای کمیته فنی و قانونی به شماره 5854/2 مورخ 9/6/93 مقرر گردید تولید و استفاده از گوشت جداسازی شده به روش مکانیکی(خمیر مرغ و گوشت) در تمامی واحدهای فرآورده های گوشتی دارای مجوز از این سازمان و واحدهای تابعه با توجه به استاندارد مربوطه ممنوع شود و در صورت مشاهده گوشت جداسازی شده به روش مکانیکی در واحد تولیدی،ضمن معرفی مخاطبین به مراجع قضایی با انجام تشریفات قانویی لازم نسبته به جمع آوری محصولات نامطمئن و تعلیق پروانه ساخت آنها اقدام نمایند. لازم به ذکر است حداکثر طی مدت یکماه پس از ابلاغ این دستورالعمل نسبت به اصلاح پروانه های ساخت برای حذف خمیر مرغ از عنوان و فرمولاسیون آن از طریق دانشگاه های علوم پزشکی اقدام نمایند.

استفاده از گوشت جداسازی شه به روش مکانیکی (MDM) در تولید محصولات گوشتی(نظیر سوسیس ، کالباس و انواع ناگت)صرفا جهت صادرات محصول به داخل از کشور پس از تایید و تحت نظارت دقیق آن معاونت محترم با ارائه قرار داد معتبر از کشور مقصد مبنی بر استفاده از خمیرمرغ در محصولات صادراتی با مقدار مشخص و سپردن تعهد، معرفی واحد تولیدی در خصوص عدم عرضه و بازگشت محصول به داخل کشور و کنترل میزان ماده اولیه ورودی و محصول تولید شده مطابق با قرارداد ارائه شده جهت واحد هایی که گزارش تخلف در تولید فرآورده های گوشتی را نداشته اند، با صدور مجوز ورودی برای محدوده زمانی مشخص و اخذ مستندات قانونی صادرات محصول به خارج از کشور بلا مانع است.

منبع: پانا